Thursday, December 1, 2011

Maal Hijrah with loves ^^

On the way pergi tgk baby kwn mama Aleesya. Aleesya bz ngn pampers,so
tak masuk camera. So Mateh n Kakak Dina guna ruang kamera sepenuhnya..sorry mekcek:P

Thursday, May 5, 2011

Kesayangan

video 



video



MAK TEH MISS YOU.................. =(

Sayonara Kak Nurul~

28 April lepas adalah hari last Kak Nurul kat opis.Hilang sudah seorang
opismate, roomate,makanmate,gossipmate :(

Buat Kak Nurul, all the best kat tempat baru....

Nyummy nasi dagang merangkap hidangan utama

Mama Nurul
Cik  Zaty
Kami-kami

Saturday, April 9, 2011

Jerawat wat wat..!

Tora Jerawat datang lagi..Tapi bkn arini la.Beberapa minggu yg lepas..(br sempat nk bercerita)
Menurut ensiklopedia bebas, Cik Wiki, jerawat merupakan perkara yang biasa berlaku pada remaja yang akhir baligh disebabkan oleh perubahan hormon badan. Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab seperti jangkitan kuman (penyakit,alahan dan salah penjagaan kulit.)

Melalui firasat sendiri,jerawat yang sering dihadapi oleh saya adalah disebabkan perubahan hormon badan.Yelah,time nak 'cuti' je dia kuor.Uhuk3..Hilang sudah keayuan wajah buat sementara waktu.hehe. 
Besides, setelah dikaji, diselidik dan dianalisis, jerawat juga akan bermaharajalela whenever saya seteress, serabut, selekeh. Apabila gejala se tersebut timbul, maka penjagaan wajah akan dianaktirikan. Ini memberi peluang keemasan buat jerawat untuk singgah di muka dan favourite spot bagi mereka adalah........definitely, hidung T_T


Nak exam wajib seteres.Ni muka baru bgn tido (kt studio)den terus rasa bersalah den terus cari note den terkebil² cari chapter mana x study lg.Ye,masa ni saya belum mandi pagi.Argh!!stress.Can you feel what i feel?! 
Ewah..sakan!Tak berkaitan ngn study,muka terus happy. Semakin gembira seseorang itu, semakin takot jerawat nak keluar! 

Jerawat² ni takbleh dibiarkan hidup segar.Mcm² produk dah try..Tp byk yang tak jd.And last,ubat dari doktor jd pilihan..



Tak tau nape doktor bagi ubat ni.Mcm ubat utk sakit mata.Tp, ubat ni sgt bagus.Dia cam bleh cegah dr jerawat makin besar.Kalaulah leh cegah dari kuor kan best...huhu. Ubat ni kena sapu once dah rasa denyut² kat muka.Sokmo careless,dop sapu siap².Dah kuor,baru terhegeh² nak sapu..So bg sape²  nak try,boleh la dapatkan dari doktor n maybe kat farmasi ada kot.. :)
Ingat,jgn malas lg!Sapulah ubat jerawat di mana saja anda berada even ngah buat site visit (time ni pakai ubat len..xtau krim ape.diorg ske tau kacau jerawat i )
No camera ples :p

Friday, April 8, 2011

Marilah Menabung

Menabung amalan mulia..hihi.Dulu zmn sekolah rajin jgk menabung.Byk koleksi celeng (tabung).Yang paling ingat tabung bentuk menara tabung haji n bentuk rumah tu..Tp,confirm la x sempat penuh,dah kena korek.Nak beli eskrem cari tabung, nak beli cekedis pun tabung.Dua tiga bulan lepas dah menabung blk.Syiling selalu bersepah atas meja, better dimasukkan ke dalam bekas yang khas.And now,my celeng dah makin berat =)
Cehh..tabung cenonet ni pon nak berlagak..! :p

Tuesday, March 8, 2011

¼ Abad??uhuk uhuk..

Syukur Ya Allah..6 Mac lepas genap 25 tahun diri ini diberikan peluang untuk terus bernafas di bumimu. Kau panjangkanlah umurku, umur kedua ibu bapaku, ahli keluargaku, rakan²ku, dan umat islam lain. Kau tingkatkanlah keimanan kami. Murahkanlah rezeki dan berkatilah hidup kami Ya Allah..Amin..
6 Mac @Suja's


6 Mac @Shah Alam

Sangat bersyukur pada umur 25tahun(tuanya...)terlalu banyak nikmat dan kurniaanNya yang dikecapi. Antara sebab kenapa saya amat sangat perlu bersyukur :
  • Saya dilahirkan dgn keadaan yg sempurna dari segi fizikal mahupun mental.
  • Setakat ini, belum pernah dijangkiti penyakit merbahaya & belum pernah ditahan, dimasukkan ke hospital.Wuuu..xmo.takotnya duk hospital, x sedapnya ubat... T_T Semoga saya sentiasa sihat :)
  • Saya mempunyai keluarga yg sempurna dan bahagia. Parents yg sentiasa mendidik anak² mereka dgn penuh kasih syg(even kdg² sy masih lg degil,sy syg parents sy sgt2!♡ ), kakak² & adik² yg masih waras ;p dan yg terbaru, dikurniakan anak buah yg comel-comel.
  • Saya dikurniakan rakan² yg baik kesemuanya. Alhamdulillah..
  • Mempunyai pekerjaan dan dari segi kewangan saya tidak perlu bergantung pada kedua ibu bapa lagi.(tp,cam bergantung je lg :p )
  • Saya dilahirkan sebagai seorang islam.
  • Tinggal di negara yang aman damai.
          dan yang paling penting...
Hingga saat ini, peluang untuk masuk syurga masih terbuka luas. Masih sempat untuk bertaubat bg    dosa-dosa yg lepas..Tp tu lah.Iman cepat goyah. Dah insaf, buat lagi... T_T

*saya rindu anak buah saya :(

Tuesday, March 1, 2011

Lelaki² Yang OMG....! *cair

Kesinambungan dari entry yang lepas..Bukan saja mengagumi wanita² cantik, lelaki yang kacak,gagah perkasa juga turut dikagumi. Selain kacak di wajah, kacak dari pandangan mata ini adalah turut meliputi appearance, how they bring themself, sifat n sikap dll..List di bawah adalah senarai selebriti kacak luaran di mata saya.. :)
*Susunan adalah secara random
Fahrin Ahmad.Cepat sape ckp dia x kacakkkk???nk kena tambah power spec tu :P Mula meminati beliau(of course sb hensem) since dia x glemer lagi.Masa tu dia jd host rancangan amende ntah..skg da glemer dah x ingat kt kiteww T_T )
Gambit Saifullah-Hensem n nampak cam romantic jerrr :p
Aaron Aziz - Yg ni minat secara x tersengaja masa Anugerah Skrin TV3 aritu.Time diannounce dia ni one of the winner,beliau kelihatan sungguh cool n xtau kenapa tetiba rasa cam nk suka dia lah.haha
Noh Hujan - Perangai yang cool,giler² n cara nyanyian beliau telah membuatkan saya sudah jatuh hati dgnnya. Walaupun Mizz Nina yg hawt menjadi pilihan beliau,kasihku padamu tetap utuh ♡ *oh ye..saya sgt suka tgk a guy with a white sneakers(ni nk cite ciri² lelaki idaman hape..?)
Shah Jaszle - Dia hensem saya cair.. =.= (org hensem mmg kaki pompuan eh?)
Aidil n Zakuan - Si kembar harapan negara :)
Kacak luar + kacak dalam = ✔

*Beauty is the wisdom of women. Wisdom is the beauty of men :)

Thursday, February 24, 2011

Selebriti² Wanita Cantik

 Sungguh mengagumi kecantikan wanita² di bawah...Susunan gambar tidak dipengaruhi sape paling cantik :)

Nora Danish - Cantik, comel, ayu, manja, HOT MAMA!
DCT - takde ayat nk describe pompuan kat atas ni :P
Rozita Che Wan - Dia ni lagi lawa if x mekap tebal²..Natural beauty sungguh!
Datin Norjuma - Makhluk tuhan paling ayu.Camane nak dapat kulit selicin ni?Juma x mkn sambal belacan ke weh..??
Nurul Syuhada Nurul Ain - Manis... :)
Fazura - Si Gorgeous
Fasha Sandha - Ye.Saya mengagumi kecantikan beliau..
Eh, eh,eh...cam kenal je.Ni adalah makhluk yang mengagumi wanita² tadi. (gambar dah dikartunkan..kitew malu ler.kitew x cantik cam wanita² tu)

Monday, February 21, 2011

Best Memories Ever ;)

Edisi kali ni just nak recall memori-memori dikala menara gading.Cewahss..rindu..!!Harap murah rezeki untuk sambung part 2.Amin...

Here we go...(gambar banyak dicilok dari fb rakan2..laptop problems lagi T_T )

This pic taken at UiTM Seri Iskandar (me 3 from left) Miss this place dem much!Place where i learn how to be independent(far far..away from family.ari2 nanges.tehehe), learn how to manage a lots of things by myself(and oso with coursemate,roomate,lec's help..zillion thanks!) and of course a place where i learn ARCHITECTURE (seksa wooooooo)

Yg ni gmbr zaman kt UiTM S.A dah.Ketika trip ke Tanjong Jara.Half of my studiomate.Our studio master, Dr Mariam with whity hat.Rindu korang.... ;(
@Bali..superb place, superb trip with superb studiomates :)
As stated above, Measured drawing at Melaka.Thanks to Pakcik n Makcik yg sporting tu (tuan rumah)
Time blk kelas.Menuruni batu caves..letih giler!Takpe ilmu punya pasal,batu caves sanggup ku daki.Rindu UiTM tp tak rindu tangga ni!
Ini time sambutan raya di studio.Mkn di celah-celah meja.Kesian kan kitorg? :p
@Design's review
Malam Pra-Graduan
Menilik bil. n jantina anak kat studio.hehe..Masing2 beratur tunggu turn (pegang tgn utk tujuan perubatan xpe kot :p)
@Convo.yeay..!
Act byk lagi gambar2 best.Tp apakan daya.Semuanya dlm lappy.Enough for this time. =)

Memory... is the diary that we all carry about with us ~Oscar Wilde

Tuesday, February 8, 2011

Choosing The Right Tiles

A few days ni byk spend masa membelek katalog tiles for office work. So, terfikir nk masukkan beberapa tips how to choose the tiles especially for residential.

LIVING & DINING 
  • Non- slip tiles if you have small children/elderly persons at home.
  • You can consider smaller tiles with more grout lines that would be less slippery.
  • Low maintenance tiles on the dining room floor will make for easy cleaning.
KITCHEN
  • You have to choose low maintenance tiles with higher chemical and slip resistance as they only require regular cleaning with household detergents.
  • Counter top could be tiled for hot pots to sit on.
  • Work tops and food preparation araeas should be protected with high mechanical strength tiles for easy maintenance.
BATHROOM

  • Choose non-slip tiles with low water absorption properties and high chemical resistance to bath foams, soap, shampoo, chemical cleaners.
  • Use tiles for creative color combinations on walls and floor to give you the best visual relaxation.... =)
BEDROOM
  • You should use tiles with pleasant color combination that help create a comfortable and relaxing enviroment. It will relax you and ease your mind from a long, hard working day.
CARPORCH
  • Not only should non-slip, high mechanical strength tiles be considered, smaller sized tiles with more grout lines may provide additional slip resistance and can be another option.
POOL / GARDEN
  • Your garden can be improved with easy maintenance tiles.
  • Tiles with low water absorption and high slip resistance are suitable for the pool area.
COMMERCIAL & PUBLIC AREAS
  • Tiles for commercial and public areas should be durable, non-slip, easy to maintain and look clean.

Tips from : White Horse
Picture : Google

Tuesday, January 18, 2011

camwhoring wif sweethearts



aleesya kroh krohh on the way pergi mega lace,kiddy house,giant...bagus.sikit pon tak nanges.ske leh jalan-jalan :)
dengan cik aisyah yg tersangat baik pada malam itu.mak teh belom mandi :p

Wednesday, January 12, 2011

sweethearts..!

introducing my little sweethearts
                                          Aisyatul Jannah (muka nk garang aje..)


                                          Aleesya Adrianna (si suka mkn tangan)

                                                      mak teh's sweetheart

                                     dua2 nak membesar.dua2 kena pakai 'tambi'

 aleesya before nk pegi klinik untuk 1month injection.mak teh sanggup blk time lunch hour sb nk ikot sekali :P

Cukup setakat ni..more pics will be uploading soon.lambatnya blk..rindu si kecik-si kecik ini